ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

Артикли

ПРЕС СЕРВИС

 

ПОКАНА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ГЕВГЕЛИЈА ЗА УТРЕШНАТА ПРОСЛАВА 

Градоначалникот на општина Гевгелија Сашо Поцков на денешната прес конференција упати покана до граѓаните на општина Гевгелија за утрешната прослава по повод поканата за Република Македонија за членство во НАТО. Притоа, тој рече:

Почитувани сограѓани,

Македонија доби покана да стане членка на НАТО и има датум за преговори со Европската Унија. Се изборивме за сигурна иднина!

Македонија започнува нова приказна. Со добиената покана за НАТО и датум за преговори со ЕУ, нашата земја зачекорува во ново време.

Доаѓа време на надеж, на победи, на гордост. Време на сигурност и безбедност. Доаѓа време на подобар живот за сите граѓани тука во нашата земја.

Ве поканувам оваа сабота, на 14 јули, да се обединиме и заедно да го прославиме историскиот успех на Македонија.

Голема граѓанска прослава во 15 градови ширум земјата заедно со најголемите домашни ѕвезди. Меѓу овие 15 града, каде ќе се слави, е и Гевгелија.

Оваа сабота, на 14 јули 2018 година, во 21:00ч, Ве поканувам на градскиот плоштад на голема забава заедно со Бени Нон Стоп и Златко Ориѓански и Ерик Фокс. 

Да ја прославиме поканата на Македонија во НАТО и ЕУ.

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________