ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

БАДНИКОВА ПОВОРКА

И оваа година во Гевгелија, на Бадник, Гевгелиската црковна парохија ја организираше традиционалната Бадниковата поворка. Околу 140 деца од општината, носејќи ја стилизираната пештера во која се родил синот божји, тргнаа од црковниот храм „Свети Кирил и Методиј“,

каде што беше одржана света божествена литургија. Децата поминаа низ централното градско подрачје, пеејќи ја коледарската песна „Вечниот Бог“. Така, најмладите, со песна го најавија и славеа Христовото раѓање. Своето патешествие го завршија во црковниот храм „Свети Кирил и Методиј“, каде беа дарувани со новогодишни пакетчиња и сликовници од настанот.  

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________