ДОБРОДОЈДОВТЕ ВО

ГРАД НА СОНЦЕТО,
ТРАДИЦИЈАТА
И СРЕЌАТА!Please update your Flash Player to view content.

КОЛЕДАРСКИ ХЕПЕНИНГ 2019

26-ти „Коледарски хепенинг“ ќе се одржи на 5 јануари (сабота), на ракометното игралиште, со почеток во 19:30 часот. Традиционалниот „Коледарски хепенинг“ сите овие години е настан кој ги сплотува граѓаните на нашата општина со поддршка на коледарско-бадниковата традицијата.

Организаторот – Општинската организација на СДСМ-Гевгелија најавува богата и разновидна програма, која ќе се одвива крај традиционалниот коледарски оган.

На годинашниот „Коледарски хепенинг“ ќе настапат Распеани гевгеличани, Игор Узунов, Ерик Фокс, Благица Калева, Благоја Груевски, Горан Куќиќ, Ленче Дедејска и Ани Малинкова. Специојално шоу на хепенингот ќе има Анабела, додека целиот настан ќе го води и забавува гевгелискиот комичар Дејан Малзарков. 

 

БИЗНИС ПОНУДА

КУЛТУРА

ТУРИСТ ИНФО

АКТУЕЛНО

_____________________
 

НАРЕДНИ НАСТАНИ

_____________________